Type gerecht: Overig

Aubergine-kurkumaspread

Over kurkuma (of is het curcuma?) hoor je de laatste tijd steeds meer. Kurkuma is de wortel van een plant die lijkt op gember. En overigens ook familie is. Het gebruik van deze gele wortel, of eigenlijk het bestanddeel curcumine, heeft vele gezondheidsvoordelen. Zo zou het ontstekingsremmend werken, een pijnstillende werking hebben en de kans op vele ziektes (waaronder kanker en alzheimer) verminderen. Een specerij die je dus weleens wil proberen, als je dit zo hoort. Lees verder

Boekweit-haverbrood

Het reguliere (tarwe)brood eet ik niet meer, maar af en toe heb ik toch zin in iets broodachtigs. Dus dan ga ik maar zelf aan de slag in de keuken. Soms is brood makkelijk, lekker en daarnaast is het leuk om te maken. Geduld heb ik echter weinig, dus een echt brood dat lang moet gisten – daar heb ik me nog niet aan gewaagd. Misschien ooit nog een keer 😉 Dit broodje is gelukkig erg makkelijk te maken en is snel klaar.

Lees verder