Type gerecht: Ontbijt

Ontbijtpannenkoekjes met Mister Kitchen’s pindakaas

Als pindakaasliefhebber kan het je bijna niet zijn ontgaan: onlangs heeft Mister Kitchen acht nieuwe smaken pindakaas gelanceerd. En ook nog eens gewoon te koop bij de supermarkt! Ik ben niet eens direct naar de supermarkt gerend (best een uitdaging), maar proeven wilde ik toch wel erg graag. Uiteindelijk stond ik in de supermarkt als een kind in een snoepjeswinkel te kiezen tussen de verschillende smaken. Als eerste was bij mij toch de kokos-maple smaak aan de beurt. Ervaring leert dat de combinatie kokos-pinda(kaas) erg lekker is – dus zo moeilijk was de keuze uiteindelijk niet.

Lees verder

Gebakken havermout met ananaskokoscompote

Een echt ontbijtfeestje! Op een andere manier kan ik deze gebakken havermout met ananaskokoscompote eigenlijk niet omschrijven. Al eerder heb ik geschreven over hoe havermout mijn absolute favoriet is, met name als het buiten koud is en ik boven een dampende kom havermout zit. En alhoewel het buiten nog niet koud te noemen is – al vind ik het verschil met vorige week best groot – zit ik alweer aan de havermout!

Lees verder

Romige boekweitpap met verse aardbeien

Toen mijn darmklachten startten, ben ik niet direct overgestapt op glutenvrij eten. Ik wist toen namelijk nog niet dat daar klachten vandaan kwamen. Het FODMAP-dieet maakte voor mij duidelijk dat onder andere tarwe een van de boosdoeners was. In het begin vond ik dat erg moeilijk, want als iemand die dagelijks brood at, miste ik de tarweproducten toch wel erg.

Lees verder