Type gerecht: Hoofdgerecht

Kruidige linzensoep met garam masala

Misschien is het niet het eerste waar je aan denkt met dit warme weer, een kruidige linzensoep. Maar het is wel erg handig: een grote pan soep maken aan het begin van de week, zodat je de dagen daarna een snelle maaltijd hebt. De tijd die je bespaart, kun je dan weer gebruiken om in de zon te gaan zitten. Ideaal dus.

Lees verder

Vissticks met geroosterde groenten en mosterddip

Bij vissticks moet ik altijd aan vroeger denken en ik denk dat meer mensen dat hebben. Niet alle kinderen houden van de smaak van vis en met vissticks verberg je dit toch een beetje. Maar ook als volwassene zijn vissticks lekker.  Laatst bedacht ik me dat ik al jaren geen vissticks op had, maar als glutenvrije eter is dat ook best lastig. Het knapperige laagje om de vissticks heen wordt namelijk gemaakt van paneermeel. Dat is best jammer, want zo’n stukje vis met een knapperig korstje erom is op z’n tijd best lekker. Dus wat doe je dan? Dan maak je zelf vissticks! En het is nog erg eenvoudig ook.

Lees verder

Boekweitpannenkoek met spek en geitenkaas

Pannenkoeken – wie houdt daar nou niet van? Met pannenkoeken kun je eindeloos variëren. Voor inspiratie kun je altijd even spieken op de menukaart van het pannenkoekenhuis. En als je daar toch bent, dan kun je net zo goed even een pannenkoekje mee-eten. Of mee naar huis nemen, dat kan ook steeds vaker bij pannenkoekenrestaurants.

Lees verder

Spinaziepannenkoeken met gegrilde groenten

Groene pannenkoeken zien er misschien een beetje gek uit, maar smaken niet minder goed. Toen ik een groene smoothie aan het maken was en ik daar spinazie doorheen deed, bedacht ik me dat je ook prima spinazie kunt fijnmalen om door pannenkoekenbeslag te doen. En toen ontstonden deze spinaziepannenkoeken.

Lees verder