Type gerecht: Hoofdgerecht

Bruine rijst met roomsaus van hazelnootrucolapesto

Een hele mond vol: bruine rijst met roomsaus van hazelnootrucolapesto. Het duurde ook wel even voordat ik een titel had bedacht die nog enigszins te volgen was waardoor je wel zou begrijpen wat je nou precies ging maken. Maar volgens mij is dat gelukt. Zo niet – lees dan maar gewoon verder 😉

Lees verder

Frisse aardappelsalade met radijs en druiven

De klassieke aardappelsalade kennen we allemaal, maar van die plastic bakken met kleffe aardappels die drijven in mayonaise word ik niet bepaald happy. Van deze frisse aardappelsalade wel! Aardappelsalade hoeft namelijk helemaal niet ongezond te zijn. Dat zie je maar in deze variant. Ik was op zoek naar iets lichters en frissers dan de inhoud van de plastic bak uit de supermarkt en dat is deze salade met radijs en druiven geworden.

Lees verder

Snelle zalmpakketjes met pesto

Twee keer per week vette vis eten, luidt het bekende devies. Dat laat ik me geen tweede keer zeggen! Een lekker stuk zalm, tonijn of makreel staat vaak genoeg op het menu. En vis bereiden hoeft helemaal niet moeilijk te zijn. Deze zalmpakketjes maken dat duidelijk. Een snelle voorbereiding en na twintig minuten in de oven kun je al aan tafel.

Lees verder

Snelle slawraps met kokos-limoenrijst en tonijn

Honger! Je hebt van die dagen dat je thuiskomt en je eigenlijk niet meer kunt wachten tot het eten op tafel staat, zo’n honger heb je. Een snel, maar voedzaam gerecht is dan een echte uitkomst. Zo kwam ik ook op het idee voor deze slawraps. Het was warm weer en ik kwam na een lange dag thuis van werken – met heel veel honger. In mijn zoektocht naar een fris (want warm weer) gerecht waar ik niet na een uur weer honger van zou hebben, bedacht ik deze combinatie van heerlijke, frisse smaken.

Lees verder