Ontbijtpannenkoekjes met Mister Kitchen’s pindakaas

Als pindakaasliefhebber kan het je bijna niet zijn ontgaan: onlangs heeft Mister Kitchen acht nieuwe smaken pindakaas gelanceerd. En ook nog eens gewoon te koop bij de supermarkt! Ik ben niet eens direct naar de supermarkt gerend (best een uitdaging), maar proeven wilde ik toch wel erg graag. Uiteindelijk stond ik in de supermarkt als een kind in een snoepjeswinkel te kiezen tussen de verschillende smaken. Als eerste was bij mij toch de kokos-maple smaak aan de beurt. Ervaring leert dat de combinatie kokos-pinda(kaas) erg lekker is – dus zo moeilijk was de keuze uiteindelijk niet.

Na even snoepen om te proeven, ben ik aan de slag gegaan met het perfecte gerechtje om de pindakaas tot uiting te laten komen: pannenkoeken! Door de pannenkoeken deed ik alvast wat kaneel en ook dat combineert super met de pindakaas. Kortom: een heerlijk en goed vullend ontbijtje.

Ingrediënten

Voor één persoon (drie kleine pannenkoeken)

  • 30 gram boekweitmeel
  • 1 ei
  • 60 ml plantaardige melk (ik gebruikte amandelmelk)
  • Mister Kitchen Kokos-maple pindakaas
  • Verse meloen
  • Verse bosbessen
  • 2 el gedroogde kokos
  • 1 tl kaneel
  • (Kokos)olie

Bereidingswijze

Neem een kom en meng hierin het boekweitmeel met de kaneel. Doe het ei erbij en roer met een garde goed door. Voeg daarna de melk toe en roer tot een glad geheel.

Verhit wat (kokos)olie in een koekenpan en schenk een soeplepel beslag in de pan. Bak de pannenkoek aan beide zijden goudbruin en haal uit de pan. Herhaal met de rest van het beslag.

Schil de meloen en snijd in kleine blokjes. Was de bosbessen en zet klaar.

Beleg de pannenkoek met een flinke laag pindakaas (dat hoort bij pindakaas), stukjes meloen en wat bosbessen. Maak het af door nog wat gedroogde kokos over de pannenkoek te strooien. Herhaal met de andere pannenkoeken.

Eet smakelijk!

Tip

Ook lekker met ander fruit, zoals sinaasappel of kiwi.


Geef een reactie