Snelle zalmpakketjes met pesto

Twee keer per week vette vis eten, luidt het bekende devies. Dat laat ik me geen tweede keer zeggen! Een lekker stuk zalm, tonijn of makreel staat vaak genoeg op het menu. En vis bereiden hoeft helemaal niet moeilijk te zijn. Deze zalmpakketjes maken dat duidelijk. Een snelle voorbereiding en na twintig minuten in de oven kun je al aan tafel.

Heb je geen oven tot je beschikking? Geen nood. Vispakketjes kun je ook gemakkelijk in de pan maken. Zorg dan wel dat je de pakketjes halverwege omdraait. In een oven heb je warmte van alle kanten en in een pan alleen van onder, zodat je moet helpen met de zalm aan alle kanten te laten garen.

Hoe makkelijk het recept ook is, het smaakt in ieder geval ook nog eens erg goed en ziet er leuk uit. Een makkelijke manier om te scoren bij je gasten dus. Ik zou zeggen: snel aan de slag.

Ingrediƫnten

Voor 2 personen

  • 2 zalmmoten
  • 1/2 courgette
  • 2 tomaten
  • 300 gr sperziebonen
  • 2 el pesto
  • 2 el citroensap
  • Peper en zout

Nodig

  • Aluminiumfolie

Bereidingswijze

Dop de sperziebonen en snijd ze doormidden. Breng water aan de kook en kook de sperziebonen circa tien minuten. Verwarm de oven voor op 180 graden.

Was de courgette en tomaten en snijd in even dikke plakken.

Neem een stuk aluminiumfolie en leg hierin een zalmmoot. Bestrijk de zalmmoot met 1 el pesto. Beleg vervolgens met de plakjes courgette en tomaat. Verdeel de gekookte sperziebonen over de groente en besprenkel vervolgens met een el citroensap. Breng op smaak met zout en peper. Wees voorzichtig, want pesto is vaak al vrij zout. Vouw het pakketje dicht en herhaal met het tweede zalmpakketje.

Zet de pakketjes op een bakplaat in de oven gedurende 20 minuten.

Serveer met aardappel, quinoa of couscous.

Eet smakelijk!

Voedingswaarde

Voedingswaarde per persoon

Energie (kcal) Vet (g) Verzadigd vet (g) Eiwit (g) Koolh. (g) Vezels
411 27,4 5,9 28,4 9,1 6,9

Geef een reactie