Frisse aardappelsalade met radijs en druiven

De klassieke aardappelsalade kennen we allemaal, maar van die plastic bakken met kleffe aardappels die drijven in mayonaise word ik niet bepaald happy. Van deze frisse aardappelsalade wel! Aardappelsalade hoeft namelijk helemaal niet ongezond te zijn. Dat zie je maar in deze variant. Ik was op zoek naar iets lichters en frissers dan de inhoud van de plastic bak uit de supermarkt en dat is deze salade met radijs en druiven geworden.

De salade kent een goede balans tussen pittig en zoet door enerzijds de radijs en mosterd en anderzijds de zoete druiven. Samen met de groene kleur van de verse peterselie kun je om de frisheid niet heen.

De aardappelsalade kun je als lichte lunch eten, maar hij doet het ook prima als bij- of hoofdgerecht. Serveer in dat laatste geval bijvoorbeeld met een stukje (wit)vis. Ook lekker voor straks bij de barbecue!

Frisse aardappelsalade met radijs en druiven

Ingrediënten

Voor 2 personen

  • 2 flinke aardappels
  • 1 bosje radijsjes (incl. loof)
  • 1/2 komkommer
  • 20 witt‚e druiven
  • 5 takjes verse peterselie
  • 3 el sojayoghurt, ongezoet
  • 1,5 tl grove mosterd
  • Zout en peper

Bereidingswijze

Boen de aardappels schoon en snijd deze in kleine blokjes. Breng water aan de kook en kook de aardappels in ongeveer 10 minuten gaar.

Was het bosje radijsjes grondig. Doe dit echt, want anders heb je straks zand tussen je tanden zi‚en. Haal de radijsjes los van het loof. Haal de kontjes van de radijsjes af en snijd ze in kleine plakjes. Neem het loof van de radijs en maak ook dit kleiner.

Neem de komkommer en was deze. Snijd vervolgens over de lengte doormidden en verwijder de zaadlijsten. Snijd de komkommer in kleine plakjes. Was tot slot ook de druiven en snijd deze doormidden.

Gebruik ongeveer vijf takjes verse peterselie en snijd dit fijn.

Meng in een kommetje de yoghurt met de mosterd, zout en peper. Voeg een gedeelte van de peterselie toe.

Neem een opdienschaal en verdeel hierover de radijsloof. Vervolgens verdeel je achtereenvolgens de plakjes radijs, de komkommer en druiven over de schaal.

Giet de aardappel af en verdeel ook dit over de schaal. Schenk de dressing over het geheel en maak af met nog wat verse peterselie.

Eet smakelijk!


Geef een reactie