Snelle slawraps met kokos-limoenrijst en tonijn

Honger! Je hebt van die dagen dat je thuiskomt en je eigenlijk niet meer kunt wachten tot het eten op tafel staat, zo’n honger heb je. Een snel, maar voedzaam gerecht is dan een echte uitkomst. Zo kwam ik ook op het idee voor deze slawraps. Het was warm weer en ik kwam na een lange dag thuis van werken – met heel veel honger. In mijn zoektocht naar een fris (want warm weer) gerecht waar ik niet na een uur weer honger van zou hebben, bedacht ik deze combinatie van heerlijke, frisse smaken.

Na een kwartiertje stonden de wraps op tafel en ik baalde er eigenlijk van dat ik er nog een foto van moest maken 😉 Gelukkig heb ik daar een beetje mee doorgewerkt, zodat ik snel kon eten. Daarna heb ik nog maar lekker even van het zonnetje genoten, dat gaat toch een stuk beter met een volle buik.

Wil je nog even van de zon genieten en lekker eten meenemen naar het park? Ook daarvoor is dit een prima gerechtje. Meng dan van tevoren alvast de rijst met tonijn en groenten, waarbij het handig kan zijn de groenten in kleine blokjes te snijden in plaats van in reepjes. Doe dit in een afsluitbaar bakje en neem de krop sla los mee. Vul de wraps net voor het opdienen. Geniet van het mooie weer!

Ingrediënten

Voor 2 personen

Kokos-limoenrijst

  • 150 gr zilvervliesrijst
  • 200 ml kokosmelk
  • Sap van 2 limoenen
  • Peper en zout
  • Snuf chilipoeder

Wraps & vulling

  • 1 krop ijsbergsla
  • 1 blikje tonijn op waterbasis
  • 1/2 komkommer
  • 1 rode puntpaprika

Bereidingswijze

Zet een pan op het vuur en breng hierin het kokoswater met 200 ml water, sap van een limoen, chilipoeder, peper en zout aan de kook. Zodra het kookt, voeg je de rijst toe. Zet het vuur laag en doe de deksel op de pan. Geef de rijst circa 12 minuten de tijd om alle vocht op te nemen. Probeer niet meer dan 2-3 keer door te roeren.

Haal de buitenste lagen voorzichtig van de sla. Zorg dat de bladeren niet breken, want dan valt de vulling er straks uit. Laat het blikje tonijn uitlekken.

Snijd de paprika in lange repen, net als de komkommer.

Serveer door de wraps te vullen met achtereenvolgens de rijst, paprika, komkommer en tonijn. Neem de andere limoen en knijp uit boven de wraps. Breng op smaak met peper en zout.

Eet smakelijk!

Voedingswaarde

Voedingswaarde per persoon

Energie (kcal) Vet (g) Verzadigd vet (g) Eiwit (g) Koolh. (g) Vezels

408

20,3 14,5 22,6 31,4

3,7


Geef een reactie