Oosterse pannenkoek met sesamkalkoen

Toen ik steeds minder brood ging eten en ik daar uiteindelijk helemaal mee stopte, ging ik zoeken naar alternatieven voor de gebruikelijke broodmaaltijd. Wat is makkelijk mee te nemen, kost niet al te veel tijd en is ook nog eens lekker? Dan kom je al snel bij pannenkoeken uit. De mogelijkheden zijn eindeloos. Als basis is bij toch wel het glutenvrije boekweitmeel favoriet, omdat dit qua structuur veel lijkt op (volkoren) tarwemeel. Er is daarom redelijk makkelijk mee te bakken. Andere glutenvrije melen, zoals amandelmeel, maismeel en rijstmeel kennen allemaal hun eigen gebruiksaanwijzing waar je mee om moet leren gaan. Boekweitmeel heeft dit minder.

In het begin waren de pannenkoeken vrij standaard. Meestal koos ik voor broodbeleg, zoals pindakaas met eventueel banaan (nog steeds favoriet overigens), kaas, roomkaas of kokosbrood. Inmiddels ben ik iets creatiever geworden in het beleggen van mijn pannenkoeken. Zo kwam ik in een Oosterse bui op deze pannenkoek met sesamkalkoen. Lees snel verder voor het recept.

Ingrediënten

Voor 3 pannenkoeken

Pannenkoeken

 • 30 gram boekweitmeel
 • 150 ml (plantaardige) melk
 • 1 ei
 • 1 tl gemberpoeder
 • 1 tl korianderpoeder of een takje verse koriander

Beleg

 • 200 gram kalkoenfilet
 • 150 gr wortel
 • 100 gr courgette
 • 20 gr taugé
 • 3 takjes verse koriander
 • 3 el sesamzaad
 • 2 el (glutenvrije) ketjap
 • 1 el limoensap
 • 1 el olijfolie
 • Zout en peper

Oosterse pannenkoek met sesamkalkoen

Bereidingswijze

Snijd de kalkoen in dunne reepjes. Doe de sojasaus, limoensap en sesamzaadjes in een schaal en meng door elkaar. Voeg vervolgens de olijfolie toe en meng nogmaals. Laat de kalkoen hierin minimaal twintig minuten marineren, maar onthoud: hoe langer hoe beter.

Meng in een kom het boekweitmeel met de gember- en koriander(poeder). Voeg het ei, de melk en zout en peper toe en klop tot een glad beslag.

Zet een koekenpan op het vuur en bak de kip, zonder extra olie toe te voegen, rondom bruin. Snijd intussen de wortel en courgette in dunne slierten. Gebruik hiervoor een juliennesnijder, dunschiller of kaasschaaf.

Voeg na ongeveer zes minuten de wortel, courgette en taugé toe aan de kip en bak nog vier minuten mee.

Haal het kalkoenmengsel uit de pan, leg op een bord en zet even opzij. Zet de pan terug op het vuur en doe er nu een klein beetje olie in. Bak vervolgens de pannenkoeken zo dun mogelijk aan weerszijden bruin.

Als de pannenkoek klaar is, leg je hem op een bord. Beleg met het kalkoenmengsel en garneer met de fijngesneden koriander en eventueel wat extra sesamzaad.

Eet smakelijk!

Tip

Eet je gluten- en/of tarwevrij? Let dan bij het kopen van de ketjap goed op dat je een versie koopt zonder deze ingrediënten. Bijna alle flesjes bevatten dit (zoals ook geldt voor sojasaus). In mijn supermarkt verkochten ze wel een glutenvrije versie, maar die moest ik vinden in het glutenvrije schap. Even zoeken dus!

Voedingswaarde

Voedingswaarde per belegde pannenkoek

Energie (kcal) Vet (g) Verzadigd vet (g) Eiwit (g) Koolh. (g) Vezels
286,7 12,13 2,17 23,8 18,4 3,2

1 reactie

 • 33Lorrine

  18 juni 2017

  I must say it was hard to find your blog in search results.
  You write great posts but you should rank your blog higher in search engines.

  If you don’t know how to do it search on youtube: how to
  rank a website Marcel’s way

  Beantwoorden

Geef een reactie