How to: granaatappel ontpitten

Vind je het ontpitten van een granaatappel ook altijd veel werk? Dit is een handige manier om te werk te gaan.

De eerste paar keer dat ik een granaatappel wilde eten, kostte het me veel tijd om deze te ontpitten. Ik deed maar een beetje onhandig met het met mijn vingers loshalen van de pitjes. De keer erna probeerde ik de granaatappel in meerdere parten te snijden om zo de pitjes er beter uit te krijgen, maar ook dit bleek niet een erg handige manier. Tot ik een keer op televisie deze manier voorbij zag komen: ideaal! Je haalt zo makkelijk de pitjes eruit en het witte, niet zo lekkere, gedeelte blijft mooi in de schil achter. Dus sindsdien gebruik ik veel vaker granaatappel 😉

Bereidingswijze

Rol de granaatappel een paar keer over het aanrecht zodat de pitjes wat losser komen te zitten. Snijd de granaatappel één keer doormidden.

Leg een helft met de platte kant op je hand en houd je hand bol. Zet een bakje onder je hand om de pitjes op te vangen.

Pak een pollepel en sla met de bolle kant op de achterkant van de granaatappel. De pitjes vallen er nu zo uit! Daarnaast blijven de witte stukjes, die niet zo lekker zijn om te eten, netjes in de granaatappel achter.

Op deze manier kun je gemakkelijker een granaatappel ontpitten, zonder moeilijk te doen met het loshalen van de pitjes uit de vrucht. Sowieso gaat het ontpitten beter als de vrucht goed rijp is, dus wees niet bang om hem een paar dagen te laten liggen – zeker als je hem bij de supermarkt koopt. Let er bij het kopen verder op dat een granaatappel koopt met een gladde schil. Dit zijn de granaatappels van betere kwaliteit.

Tip

Granaatappel is heerlijk in de havermout, in salades en bijvoorbeeld met couscous.


Geef een reactie