Ingrediënten: Geroosterde kikkererwten

Zondagmiddag: het perfecte tijdstip voor een lazy borrel. Schenk een lekker glas wijn in, pak een koud biertje of geniet van een lekkere sap. En daar hoort natuurlijk wat lekkers bij. Maar dan. Weer die saaie pinda’s op tafel zetten? Of een toastje dan vandaag, met een kaasje en wat andere smeersels? Dat kan natuurlijk, maar je kunt ook kiezen voor een hele andere – en ook nog gezonde – snack!

Kikkererwten maakten de afgelopen tijd echt een opkomst, met name verwerkt in hummus en falafel. Deze peulvruchten lenen zich echter ook erg goed om te laten roosteren waardoor de peulvrucht verandert in een lekkere, knapperige snack.

Daarnaast kun je je uitleven met allerlei verschillende smaken: van paprikapoeder, komijn en chilipoeder tot zoete varianten met kaneel en honing. Allemaal even lekker! Verder kost het je weinig moeite, alleen even wat wachttijd in de oven. Maar dan kun je alvast genieten van je eerste glaasje. Zeker serveren dus bij de borrel van vanmiddag, deze gekruide geroosterde kikkererwten.

Krijg je niet alle kikkererwten op bij de borrel? Ze geven ook smaak en een fijne crunch aan een salade.

Geroosterde kikkererwten

Ingrediënten

  • 400 gram kikkererwten
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl komijnzaad
  • 1 tl chilipoeder
  • 1 tl grof zeezout
  • Kokosolie

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 220 graden.

Spoel de kikkererwten goed af en laat de kikkererwten uitlekken. Neem een ovenschaal en doe hier de gesmolten kokosolie in. Voeg de uitgelekte kikkererwten en de kruiden toe en meng goed met elkaar.

Zet in de oven voor 40 minuten. Schep de kikkererwten na ongeveer 20 minuten een keer om.

Tip

  • Koop je kikkererwten in een glazen potje? Spoel het potje goed om en gebruik het om de geroosterde kikkererwten weer in te bewaren. In een afgesloten potje zijn de kikkererwten zeker een week goed knapperig te houden.

Geroosterde kikkererwten


Geef een reactie