Chiapudding met kaneel en hazelnoot

Die rare zaadjes waar je pudding van kunt maken? Ik ben fan! Afgelopen week probeerde ik voor het eerst chiapudding en het beviel mij hartstikke goed. De geleiachtige substantie kan ik niet echt ergens mee vergelijken, maar het smaak heerlijk. Daarnaast kun je er alle kanten mee op qua smaakmakers, fruit en noten. Ideaal dus.

Eigenlijk ben ik niet zo van de producten met het label ‘superfood’, maar stiekem was ik ook wel benieuwd naar chiazaad. De laatste tijd ontbijt ik vaak met smoothies en het leek me wel wat voor door de smoothie heen, dus heb ik toch maar een eerste portie besteld. En dat ga ik dus vaker doen.

Om te beginnen maakte ik een eenvoudige chiapudding, maar je kunt binnenkort nieuwe variaties en smaken verwachten. Ik ga snel experimenteren en daarna uiteraard mijn creaties met jullie delen. Hoe maak je jouw favoriete chiapudding? Ik ben benieuwd!

Chiapudding met kaneel en hazelnoten

Ingrediënten

Voor één ontbijtje

  • 40 gram chiazaad
  • 150 ml sojamelk (ongezoet)
  • 2 el sojayoghurt (ongezoet)
  • 1 tl kaneel
  • 2 el blauwe bessen
  • 2 el frambozen
  • 1 el hazelnoten

Bereidingswijze

Neem een schaaltje en meng hierin het chiazaad met de kaneel. Voeg vervolgens de sojamelk toe en roer door. Doe het ook in deze volgorde, want dan mengt de kaneel het beste met de pudding.

Zet het schaaltje in de koelkast en laat een nachtje opstijven.

Pak het schaaltje de volgende ochtend uit de koelkast en roer de pudding even door.

Neem een glas of potje en doe onderin de yoghurt. Vervolgens maak je een laagje van de chiapudding. Daarna een laagje blauwe bessen, weer een laagje chiapudding en tot slot een laagje frambozen en hazelnoten. Ter garnering kun je er nog wat chiazaad bovenop doen.

Eet smakelijk!

Tip

Ook lekker met een laagje geraspte kokos.

Voedingswaarde

Voedingswaarde per portie

Energie (kcal) Vet (g) Verzadigd vet (g) Eiwit (g) Koolh. (g) Vezels

345

22,9 2,4 15,2 10

17,9


Geef een reactie