Borreldadels

Al van jongs af aan ben ik een echte zoetekauw. Snoep, daar kun je me altijd voor wakker maken. Van zoutige drop tot mierzoete banaantjes: ik vind het lekker. Tot toch wel redelijk duidelijk werd dat suiker mij juist veel klachten bezorgt. Het heeft even geduurd voordat ik dit wilde accepteren, maar uiteindelijk eet ik nu bijna geen snoep meer. Dan komt er natuurlijk wel compensatiedrang om de hoek kijken. De zin in iets zoetigs blijft zo af en toe wel gewoon bestaan.

Mijn favoriete snoepvervanger is daarom gedroogd fruit. Ik weet het, dit bevat bijna net zo veel (dan niet nog meer) suiker dan in fabriekssnoep, maar het geeft toch een wat beter gevoel dan een zak snoep uit de supermarkt. Gedroogd fruit heb je natuurlijk in alle soorten en maten. Het meest gek ben ik op gedroogde mango, ananas en kiwi. Maar ook dadels staan hoog op het lijstje.

Ik vind het heerlijk om een aantal dadels zo uit het vuistje te eten (zonder pit dan hè), maar het is ook altijd leuk om de dadels open te snijden en te vullen met iets lekkers. Dat kan iets zoets zijn, maar ook iets hartigs. Leuk om eens wat anders te kunnen serveren bij de borrel. Hieronder deel ik daarom een aantal leuke combinaties voor gevulde dadels. Heb jij nog aanvullingen? Ik hoor het graag!

Borreldadels

Ingrediënten

 • Dadels, aan een kant opengesneden en ontpit

En verder een of meerdere van deze combinaties:

#1

 • Zachte geitenkaas
 • Ontbijtspek

#2

 • (lactosevrije) roomkaas
 • Parmaham

#3

 • Blauwe kaas
 • Walnoot

#4

 • Pindakaas
 • Kaneel

#5

 • Pindakaas
 • Cacaonibs

#6

 • Tahin
 • Appel

Geef een reactie