Boekweitpannenkoek met spek en geitenkaas

Pannenkoeken – wie houdt daar nou niet van? Met pannenkoeken kun je eindeloos variëren. Voor inspiratie kun je altijd even spieken op de menukaart van het pannenkoekenhuis. En als je daar toch bent, dan kun je net zo goed even een pannenkoekje mee-eten. Of mee naar huis nemen, dat kan ook steeds vaker bij pannenkoekenrestaurants.

De pannenkoek met spek is er een die door veel mensen wordt gegeten. Lekker met daarbij wat gesmolten kaas. Toen ik een poosje geleden bij een pannenkoekenhuis was, hadden ze deze combinatie in een nieuw jasje gestoken: spek met geitenkaas. En wat was dát lekker. Sinds ik die pannenkoek heb gegeten, heb ik deze combinatie nog vele malen thuis gemaakt. Het recept(je) wil ik jullie dan ook zeker niet onthouden.

Nog een kleine opmerking: je moet natuurlijk wel van geitenkaas houden. Volgens mij zijn er twee geitenkaaskampen: een met mensen die het heerlijk vinden en een met mensen die het helemaal niks vinden. Je vindt het of super lekker of eigenlijk gewoon vies. Duidelijk is wel dat ik bij dat eerste kamp hoor. Ik eet het liefst zo veel mogelijk geitenkaas (maar dan wel in combinatie met een lactasepilletje, anders gaat mijn buik protesteren). En jij, houd jij van geitenkaas?

Boekweitpannenkoek met spek en geitenkaas

Ingrediënten

Voor twee pannenkoeken

  • 30 gram boekweitmeel
  • 150 ml (plantaardige) melk
  • 1 ei
  • 90 gram zachte geitenkaas
  • 4 plakjes ontbijtspek
  • Zout en peper

Bereidingswijze

Laat een koekenpan warm worden op het vuur. Neem intussen een mengkom en doe hierin het meel, het ei, de melk en het zout en peper. Meng met een garde tot een glad beslag.

Doe twee plakjes ontbijtspek in de koekenpan en laat aan beide kanten aanbakken. Olie in de pan is niet nodig; de spek is vet genoeg.

Schenk vervolgens de helft van het beslag in de koekenpan waarbij je er op moet letten dat de plakjes ontbijtspek goed bedekt zijn met beslag. Bak de pannenkoek aan beide kanten goudbruin.

Als de pannenkoek bijna klaar is, verkruimel je de geitenkaas boven de pannenkoek en zet je het vuur wat lager. Laat de kaas smelten op de pannenkoek, eventueel door er even een deksel op te zetten.

Herhaal bovenstaande voor de tweede pannenkoek.

Eet smakelijk!

Tip

Maak er helemaal een feestje van door nog een beetje honing over de warme pannenkoek te schenken.


Geef een reactie