Lunchboxsalade met geroosterde bonen

Met dit recept wil ik een nieuwe categorie introduceren op Foodes.nl: de lunchboxsalade! Dit zijn salades die uitermate geschikt zijn om in een lunchbox mee te nemen naar werk of school. Zelf neem ik iedere dag lunch mee naar werk, maar soms worden het wel heel veel bakjes die ik meesleep. Om het dus ook voor mezelf makkelijk te houden, probeer ik de steeds salades te bedenken die je in één bakje mee kunt nemen naar werk. Ideaal! Als het lunchtijd is, hoef je maar één bakje te pakken en je kunt direct beginnen met lunchen.

Na het maken kun je de salade bewaren in een grote vershouddoos waar je vervolgens iedere ochtend wat uitschept. Wil je liever helemaal niks meer hoeven doen ‘s ochtends? Verdeel de lunchboxsalade dan alvast over drie bakjes.

Ingrediënten

Voor 3 lunches

  • 240 gram gemengde bonen (kidneybonen, bruine en witte bonen)
  • 130 gram mais
  • 250 gram cherrytomaten
  • 1/2 rode peper
  • 7 takjes verse koriander
  • 2 el sesamzaadjes
  • 3 el olijfolie
  • 1 el citroensap
  • 1 tl gerookt paprikapoeder
  • Peper en zout

Lunchboxsalade met geroosterde bonen

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 220 graden.

Spoel de mais en bonen af en doe in een kom. Meng met 1 el olijfolie, de gerookte paprikapoeder en peper en zout. Verspreid op een bakplaat en strooi de sesamzaadjes erover. Rooster vervolgens 20 minuten in de oven.

Snijd de cherrytomaten in kwarten. Verwijder de pitjes van de peper (je mag ze er ook inlaten, maar dat vind ik te heet). Snijd de koriander fijn en meng alles door elkaar in een grote kom. Voeg ook het citroensap, de olijfolie en wat peper en zout toe. Schep door elkaar.

Haal de bonen na 20 minuten uit de oven. Laat even afkoelen, want als je ze nu door elkaar gaat scheppen, is de kans groot dat je ze kapot schept. Als ze iets zijn afgekoeld, meng je het bonenmengsel met de tomaten.

Eet smakelijk!

Voedingswaarde

Voedingswaarde per lunch

Energie (kcal) Vet (g) Verzadigd vet (g) Eiwit (g) Koolh. (g) Vezels

261

15,1 2,2 9,2 18,2

7,9


Geef een reactie