Koffiekoekjes

Koffie, daar kun je me echt op elk moment voor wakker maken. En mee wakker houden 😉 Wel merk ik dat hoe meer koffie ik drink, hoe meer koffie ik wil. Om die reden ben ik aan het proberen wat minder koffie te drinken, want een dagje zonder kon ik eerst echt niet. Kennelijk blijft de zin in de koffiesmaak toch wel, want nu ga ik maar bakken met koffie.

Deze koffiekoekjes hebben niet een hele overheersende koffiesmaak, maar een subtiel vleugje koffie dat goed combineert met de kokos en cacao. Daarnaast zijn ze heerlijk zacht van binnen met een knapperig korstje. Geniet er maar snel van, want ze zijn ook nog eens snel klaar!

Ingrediënten

  • 75 gr havermout
  • 75 gr maismeel
  • 25 gr geraspte kokos
  • 100 ml sterke espresso
  • 100 ml havermelk
  • 1 ei
  • 1 el cacao
  • Snuf zout

Nodig

  • Bakplaat
  • Oven

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 220 graden.

Zet een sterke espresso van 100 ml. Laat afkoelen.

Neem een kom en meng hierin de havermout, het maismeel, de kokos met het zout.

Voeg dan de natte ingrediënten toe: de espresso, melk en het ei. Meng alles door elkaar. Het blijf een redelijk nat beslagje.

Neem je helft apart en doe in een andere kom. Voeg het cacaopoeder toe en meng goed door het beslag.

Draai kleine balletjes van het beslag en leg op de bakplaat. Druk een beetje plat zodat je een koekjesidee krijgt. Ik maakte koekjes van ongeveer 5 cm doorsnede.

Neem een satéprikker en trek per koekjes drie strepen.

Zet de koekjes in een voorverwarmde oven voor 25 minuten. Laat afkoelen op het aanrecht, afgekoeld zijn ze namelijk nog lekkerder. Dit koekje smaakt natuurlijk heerlijk bij een kopje koffie, maar ook bij de thee doet ’ie het goed.

Eet smakelijk!

Tip

Goede combinatie met een laagje pindakaas!

Voedingswaarde

Voedingswaarde per koekje (ik maakte acht koekjes met dit recept).

Energie (kcal) Vet (g) Verzadigd vet (g) Eiwit (g) Koolh. (g) Vezels
99 3,2 1,5 3 13,8 2

Geef een reactie