Kleurige rijstsalade

Bij de meeste mensen thuis wordt rijst geserveerd met een simpel sausje erbij, zoals pepersaus, kerriesaus of zigeunersaus. Op die manier een ik tegenwoordig bijna nooit meer rijst. Liever verwerk ik het in een lekkere salade.

Met de basic smaak van rijst kun je alle kanten op dus de verdere ingrediënten van mijn salades variëren veel. Vandaag een simpele versie met veel groenten. Hierbij kies ik niet voor een dressing, omdat juist de frisse groenten al veel smaak hebben. Een scheutje (goede) olijfolie is dan genoeg. En dat houdt het recept extra makkelijk – fijn voor momenten waarop je niet veel tijd hebt.

Ik eet de salade als lunch dus daar zijn de hoeveelheden van de ingrediënten ook op aangepast. Eet jij de salade liever als hoofdgerecht? Neem dan iets meer rijst en voeg eventueel stukjes (gerookte) kip toe.

Ingrediënten

Voor 2 personen

  • 100 gr ongekookte rijst
  • 1/2 rode paprika
  • 1/2 gele paprika
  • 1/2 komkommer
  • 2 el olijfolie
  • 20 gram walnoten
  • 1 handje rozijnen
  • 2 tl peterselie
  • 2 tl dille
  • Peper en zout

Bereidingswijze

Breng water aan de kook en kook hierin de rijst in circa 8 minuten gaar.

Snijd intussen de paprika’s in kleine stukjes. Neem de komkommer, verwijder de zaadlijsten en snijd ook de komkommer in kleine stukjes.

Maak de walnoten open met een notenkraker en snijd, indien nodig, de walnoten wat fijner. Niet te fijn, want het is lekker om een crunch te kunnen blijven proeven.

Verdeel de rijst over twee borden. Voeg vervolgens de paprika’s en komkommer toe. Verdeel de walnoten en rozijnen over de salade. Strooi de kruiden over het geheel. Maak af door een scheutje olijfolie over de salade te dresseren. Meng alles nog even goed door en you’re good to go!

Eet smakelijk!

Voedingswaarde

Voedingswaarde per persoon

Energie (kcal) Vet (g) Verzadigd vet (g) Eiwit (g) Koolh. (g) Vezels

377

17,7 2,3 6,4 46

3,7


Geef een reactie