Bounty-yoghurt met druiven

In steeds meer restaurants, koffietentjes en andere hotspots kun je tegenwoordig yoghurt bestellen. Heerlijk, tentjes waar je van begin tot eind je eigen gerechtje kunt samenstellen zodat je precies weet wat je eet. Van de keuze van de yoghurt tot de keuze van verschillende toppings en fruit – heerlijk!

Hoewel het leuk is om zelf een yoghurtje samen te stellen, is het natuurlijk ook altijd fijn als je geholpen wordt bij samenbrengen van smaken. Dat scheelt weer keuzestress 😉 Dus toen ik thuis een yoghurtverwenmomentje had en een heerlijk yoghurtje had samengesteld, wilde ik deze delen. Aanrader dus, deze yoghurt met kokos, chocolade en frisse druiven! Heb jij nog een leuke en bijzondere variant? Laat het me weten!

Ingrediënten

Voor één portie

  • 150 ml yoghurt (lactosevrij, soja of gewoon)
  • 10 druiven
  • 1 blokje pure chocolade (> 70 %)
  • 1 el kokosschaafsel
  • 1 el pompoenpitten

Bereidingswijze

Was de druiven. Breek of snijd de chocolade in kleine stukjes.

Neem een glas en doe de druiven in het glas. Schenk de yoghurt op de druiven. Strooi de pompoenpitten en het kokosschaafsel over de yoghurt. Maak af door de stukjes chocolade over de yoghurt te strooien.

Eet smakelijk!

Voedingswaarde

Voedingswaarde per portie, gemaakt met lactosevrije yoghurt (Arla) en 72% pure chocolade.

Energie (kcal) Vet (g) Verzadigd vet (g) Eiwit (g) Koolh. (g) Vezels
272 16,8 9,7 12,6 15,4 3,1

Geef een reactie